راه های مختلفی برای غیرفعال کردن دوربین مدار بسته وجود دارد. در این مقاله سعی داریم به نقاط ضعف دوربین های مدار بسته اشاره کنیم تا تمام موارد نا ایمن را پوشش دهید. بنابراین با دانستن چند نکته ساده در مورد “چگونه دوربین مداربسته را غیرفعال کنیم” می توانید از راه هایی جهت ایمن ماندن دوربین مداربسته مطلع شوید. البته کسانی که قصد افزایش ضریب امنیت سیستم خود را دارند با مطالعه این مقاله هوشیاری لازم را فرا خواهند گرفت.
روش های غیرفعال کردن دوربین مدار بسته
- قطع جریان برق
- کاور کردن دوربین مدار بسته
- شوک الکتریکی
- ضربه فیزیکی
- ایجاد پارازیت
آموزشگاه فنی برق دوره آموزش نصب دوربین مدار بسته را به صورت تضمینی و با ارائه مدرک معتبر در کارگاه های مجهز برگزار می کند. در صورت تمایل به یادگیری نصب دوربین مدار بسته در دوره آموزش نصب دوربین مدار بسته شرکت کنید.
قطع جریان برق
دوربین مدار بسته مانند هر وسیله الکترونیکی دیگری نیاز به منبع تغذیه دارد. دوربین های مدار بسته معمولا دو کابل دارند که وظیفه انتقال تصویر را بر عهده دارند. کابل دیگر برق مورد نیاز دوربین مدار بسته را با ولتاژ استاندارد تامین می کند.
حالا یه سوال پیش می آید که آیا دوربین با قطع برق کار می کند؟ برای اینکه دوربین مدار بسته و ضبط کننده تصاویر به درستی ضبط کنند باید برق داشته باشند. معمولا با قطع کنتور برق و یا قطع شدن سیم برق دوربین مدار بسته، دوربین از کار می افتد. در زیر راه های پیشگیری را که در این زمینه می توان انجام داد مطرح می کنیم.
حتما مطالعه نمایید: انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل با نرم افزار VMEYE
سیستم UPS
در هنگام قطع برق شهر، قطع کنتور برق یا حتی نوسانات برق؛ در صورتی که دوربین مدار بسته مجهز به سیستم یو پی اس باشد، امکان فیلمبرداری و ضبط ادامه دارد. در واقع یک سیستم یو پی اس قابلیت ذخیره برق را فراهم می کند تا در صورت قطع برق دوربین بتواند به ضبط ادامه دهد. البته اگر سیم برق متصل به دوربین به طور کامل قطع و آسیب دیده باشد، دوربین دیگر قادر به ضبط نخواهد بود. در این مورد می توان از راه حل های زیر استفاده کرد:
استفاده از دوربین های مدار بسته که باتری دارند
برخی از دوربین های مدار بسته دارای باتری داخلی هستند. بنابراین وقتی سیم برق قطع می شود، این دوربین ها با استفاده از باتری پشتیبان به ضبط ادامه می دهند. مدت زمان ضبط به ظرفیت باتری نیز بستگی دارد.
استفاده از لوله فلکسی هنگام کابل کشی
لوله فلکسی یک ابزار قوی برای محافظت کردن کابل برق بخصوص کابل برق دوربین مدار بسته است. اگر کابل برق داخل لوله فلکسی باشد و در داخل دیوار کار شده باشد، دسترسی به آن بسیار مشکل است.
دوربین مدار بسته خورشیدی بدون نیاز به برق
به طور کلی انتخاب دوربین مدار بسته خورشیدی در مناطقی که آفتاب خوبی دارند و همچنین قطعی برق و هزینه سیم کشی و برق، می تواند گزینه خوبی باشد. عموماً این دوربین ها در ارتفاع بالایی نصب می شوند تا مانعی برای رسیدن خورشید به سلول های خورشیدی وجود نداشته باشد. بنابراین این دوربین ها می توانند بدون سیم برق به خوبی کار کنند. دوربین مدار بسته خورشیدی بیشتر در کارگاه ها، کارخانه ها، کلبه ها، مزارع، کوهستان ها و غیره استفاده می شود.
حتما مطالعه نمایید: آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل با نرم افزاز QVEYE
کاور کردن یا کور کردن دید دوربین مدار بسته
در روش کاور یا پوشاندن دوربین مدار بسته ممکن است دید دوربین کور شود. کور کردن دید دوربین را می توان به روش های مختلفی انجام داد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
اسپری رنگ برای از کار انداختن دوربین مدار بسته
یکی از ساده ترین راه های غیرفعال کردن دوربین مدار بسته استفاده از اسپری رنگ است. لنز دوربین مدار بسته را می توان با استفاده از اسپری، رنگ کرد. در چنین شرایطی دوربین مدار بسته کاملا کور می شود.
البته فناوری های جدید به کار رفته در برخی دوربین های مدار بسته مانند هایک ویژن می تواند این مشکل را برطرف کند. تشخیص دستکاری در برخی از دوربین های مدار بسته استفاده می شود. این قابلیت می تواند در صورت ضربه یا پاشیده شدن رنگ به دوربین، به کاربر هشداری ارسال کند. بنابراین در صورت وجود دوربین مدار بسته هوشمند با قابلیت تشخیص دستکاری، اسپری رنگ و تغییر زاویه دید دوربین کارساز نخواهد بود.
استفاده از چراغ قوه در شب
یکی از راه های غیرفعال کردن دوربین مدار بسته در شب، استفاده از چراغ LED یا چراغ قوه است. با تابش مستقیم نور لیزر یا یک چراغ قوه روشن روی دوربین، ضبط تصویر ممکن است مختل شود. اما باید توجه داشته باشید که نور همیشه باید به دوربین بتابد. اگر دست شما برای لحظه ای از دوربین دور شود، تصویر ضبط می شود.
راه دیگر این است که به جای تاباندن نور به دوربین، به صورت خود نور بتابانید. با این شرایط دوربین قادر به تشخیص چهره شما نخواهد بود.
اما این روش محدودیت هایی نیز دارد. اما اگر این روش را به درستی انجام دهید، در صورتی که دوربین دارای فناوری HLC باشد، این روش شکست خورده است. در ادامه در مورد نحوه عملکرد ویژگی HLC بیشتر توضیح خواهیم داد.
قابلیت HLC دوربین مدار بسته
HLC به معنای قابلیت جبران نور زیاد است. در دوربین های دید در شب سنسورهای نوری قوی وجود دارد. این حسگرها به کیفیت کلی تصاویر ثبت شده کمک می کنند. نحوه کار این سنسورها به این صورت است که میزان نور در نقاط روشن (مانند چراغ های جلوی اتومبیل در یک پارکینگ تاریک) را کاهش می دهد. بنابراین وضوح تصویر بسیار بالا می رود. امروزه بسیاری از دوربین های مدار بسته به ویژه دوربین های دید در شب هایک ویژن سعی در استفاده از قابلیت های HLC دارند.
حتما مطالعه نمایید: آموزش گام به گام تنظیمات ضبط دوربین مدار بسته
پوشاندن دوربین یا صورت
یک راه حل بسیار ساده برای پنهان شدن از دوربین این است که صورت را با ماسک و کلاه پوشاند یا دوربین مدار بسته را با پارچه یا وسیله ای پوشاند.
استفاده از دود برای کور کردن دوربین مدار بسته
جالب است بدانید یکی از راه های غیرفعال کردن دوربین مدار بسته استفاده از دود و مواد دود زا است. بسیاری از سارقان با ایجاد دود در اطراف دوربین باعث اختلال در عملکرد دوربین می شوند. البته به خاطر داشته باشید که کاربر می تواند به سرعت متوجه شود، بنابراین قبل از اینکه کسی متوجه شود باید این کار را سریع انجام داد.
البته طراحان دوربین مداربسته برای رهایی از این مشکل سعی کرده اند کیفیت دوربین مدار بسته را در شرایط مه آلود ارتقا دهند.
شوک الکتریکی
برخی از سارقان با شوک الکتریکی به دوربین مدار بسته آسیب می رسانند. این افراد از طریق شوکر، ولتاژ ناگهانی را به بدنه دوربین مدار بسته منتقل می کنند. در نتیجه سیستم به دلیل نوسانات شدید برق، دوربین و کابل دچار اختلال می شود.
هک کردن دوربین مدار بسته
راه دیگر برای اختلال در دوربین مدار بسته، نرم افزار غیرفعال کردن دوربین مدار بسته است. در برخی موارد، هکر می تواند با نفوذ به تنظیمات و تصاویر دوربین مداربسته IP، در سیستم نظارتی اختلال ایجاد کند. در این روش با ایجاد اختلال در شبکه و ایجاد اختلال در فرکانس دوربین بی سیم می توان سیستم نظارتی را هک کرد.
حتما مطالعه نمایید: بهترین محل نصب دوربین مدار بسته در مکانهای خصوصی و فروشگاهها کجاست؟
ایجاد پارازیت در دوربین مدار بسته
پارازیت تکنیکی است که برای جلوگیری از ارتباطات الکترونیکی در سیستم های امنیتی بی سیم استفاده می شود. دستگاه های خاموش کننده به عنوان مولدهای تداخل یا سرکوب کننده سیگنال شناخته می شوند، اما اغلب به آنها Jammer نیز می گویند. برای ایجاد تداخل، پارازیتها روی فرکانس دوربین کار میکنند تا عملکرد آن را در شعاع خاصی مختل کنند. اگر این فرکانس ها مطابقت نداشته باشند، تداخلی ایجاد نمی شود و یا به عبارتی دوربین دچار اختلال نمی شود. پارازیت را می توان هم در دوربین مدار بسته و هم در کل سیستم امنیتی هدف قرار داد.
ایده پارازیت بی سیم این است که وقتی دستگاهی بی سیم است، داده ها را روی یک فرکانس خاص منتقل می کند. فرکانس اول باید با ارسال یک سیگنال قوی تر از فرکانس اول قطع یا خاموش شود تا از دریافت آن جلوگیری شود. برای قفل کردن سیگنال اول، سیگنال دوم باید روی فرکانس خود قفل شود. برای شخصی که دوربینهای امنیتی بیسیم را پارازیت میکند، دانستن فرکانس پخش دوربین به منظور پارازیت صحیح آن مهم است. با این حال، فردی که قصد انجام این کار را دارد باید تجهیزات مناسب داشته باشد.